Banner

Afwerking

afwerking

Een vast team van grafische specialisten voert in eigen huis een keur aan technische bewerkingen uit. De nadruk ligt op het vervaardigen van brochures, catalogi, magazines en (softcover)boeken welke garenloos gebrocheerd of gehecht gebrocheerd worden in eigen huis. Maar ook snijden, vergaren, vouwen en het verwerken van losbladige sets kunnen wij bieden. De oplagegebieden variëren tussen 500 en 10.000 exemplaren. De gehele afwerking werkt 16 uur per dag, 5 of 6 dagen per week.

Vouwen
De aanvoer van katernen naar onze hecht- en bindlijnen wordt voornamelijk verzorgd door uiterst moderne MBO T-960 vouwmachines. Deze machines verwerken op hoge snelheid (tot 18.000 katernen per uur) de 16, 8, en 12 pagina katernen. In de Nederlandse grafische industrie zijn we uniek in dit concept. Uiteraard hebben we ook wat meer conventionele apparatuur voor uw folders, drieluiken, wikkels, enz.

Snijden
Snijmachines van het merk Perfecta, uiteraard op het grootformaat 130 cm, worden middels JDF snij-programma's aangestuurd. De aan- en afstapel apparatuur helpen verder de snij-operators gedurende de snij productie om de productiviteit hoog te houden.

Hechten
Twee Muller Martini geïntegreerde hechtstraten verzorgen een groot deel de productie van de gehechte brochures. Indien de omvang en oplage wat lager zijn, staat onze Thijsen & Bonitz ons ten dienste. Deze machine kan plano vergaren en hechten, wat hem prima geschikt maakt om brochures te produceren. Het geheel werkt 16 uur per dag, waarmee de capaciteit en flexibiliteit groot is.

Garenloos Brocheren
Boeken (paperbacks) en magazines worden op de KOLBUS brocheerlijn KM 610 geproduceerd. Deze bindmachine is uitgerust met een 16 stations vergaarmachine, driesnijder en stapelaar.

Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden die we kunnen bieden!