Banner

Veldhuis Media investeert in een derde vouwmachine en twee robots!

donderdag 19 december 2019
Veldhuis Media investeert in een derde vouwmachine en twee robots!

Veldhuis heeft onlangs de derde MBO T960 vouwmachine aangeschaft bij Wifac! Dit alleen al, is een mooie uitbreiding, maar hier houdt het niet op. Want deze vouwmachine wordt ook nog voorzien van een revolutionaire robot!

Het gaat om de CoBo-stack van MBO. Deze robot zal de vouwer gaan helpen bij het uitnemen en stapelen van de katernen op de pallets. Dit scheelt in het zware werk, dat de vouwer tot nu toe zelf doet. De robot zal de operator dus enorm gaan ondersteunen, waardoor het werk sneller gaat, fysiek minder zwaar wordt en het werkproces efficiënter zal gaan verlopen.

De robot heeft een compleet uitlegsysteem dat op vele manieren slim te programmeren is. Bovendien is hij voorzien van sensoren, zodat de robotarm reageert op zijn omgeving en de operator niet kan raken.

Maar Veldhuis heeft niet één, maar zelfs twee robots aangeschaft! De tweede CoBo-stack zal achter een bestaande MBO T960 vouwmachine worden geïnstalleerd. Hiermee zijn we het eerste bedrijf in de Benelux, dat twee robots in de grafische industrie aan het werk krijgt.
We verwachten de eerste robot eind december, en in het voorjaar van 2020 zal de tweede robot arriveren. Na het automatiseren zijn we nu toe gekomen bij de volgende fase: het robotiseren.

 robot