Banner

Milieuvriendelijk

drukkerij-papier3Veldhuis Media heeft aandacht voor mens en milieu. We kiezen daar waar mogelijk voor producten waarbij het milieu in belangrijke mate ontlast wordt.

Chemievrije CTP-productie
Onze nieuwe thermische CTP-installatie is een mooi voorbeeld van het sparen van mens en milieu. Bij deze manier van drukken wordt het drukbeeld door middel van een warmtelaser verankert op de offsetplaat. Nieuw hierin is dat deze offsetplaat geen zware chemie meer nodig heeft voor het ontwikkelproces. Hierdoor wordt het milieu veel meer ontlast ten opzichte van de gebruikelijke offsetplaattechnieken.

Plantaardige inkten
waterkracht-buttonOnze drukpersen drukken met hooggepigmenteerde en ISO-genormeerde inkten. Ook hierin onderscheidt Veldhuis Media zich door het uitsluitende gebruik van inkten waarin bij de fabrikage plantaardige olie is verwerkt. Daarnaast passen wij binnen het drukproces geen schadelijke IPA (isoprophyl alcohol) meer toe, maar drukken we zoals dat heet 'alcoholvrij'. Door deze 2 technieken te combineren, waarbij we ook nog gebruikmaken van drukplaten die zonder zware chemie tot stand zijn gekomen, kunnen we gerust zeggen: de full-colourpersen van Veldhuis Media drukken groen!